Sziasztok! ( ´ ▽ ` )ノ
Ma egy receptet hoztam nektek! Ez egy átlagos, de még is különleges recept. Különleges, mert egy animében keltette fel a figyelmemet (Amaama to Inazuma) , és átlagos, mer' amúgy meg nem nagy különlegesség ... ୧( ಠ Д ಠ )୨
Íme a hozzávalók:
Természetesen a hozzávalók cserélhetőek, ha éppen nem szeretjük valamelyiket (pl a spárgát... pfhuj |*▼皿▼) )
Íme az én verzióm:
Csirkehús (kb. 0,5 kg)
Krumpli (3-4 nagyobb db)
Répa (2-3 közepes db)
Zöldbab (kb. 3 dkg)
Cukkini (kb. 3 dkg)
Gomba (kb. 3 dkg)
Pritamin paprika (1 db)
Koktél paradicsom (3 db)
---------------------------------------------------------------------------
Hagyma (1 nagyobb fej)
Tej (kb. 0,5 l)
Liszt ( 3-4 ek.)
Margarin (egy nagy kocka)
És így a recept a következő:
- Mindent fel kell kockázni kb. falatnyira.
- Aztán pedig bontsuk csoportra a hozzávalóinkat, és csoportonként süssük meg vajon.
1. Kemény zöldségek (Krumpli, répa, zöldbab)
2. Puha zöldségek (Gomba, paprika, cukkini)
3. Husi
- Ha készen vannak akkor beletesszük őket egy hőálló jénaiba, összekeverjük,
és nekiállunk a béchamel szósznak. (Nagy az esély arra, hogy el fogod cseszni)
1. Sok vajon kezdd el párolni a hagymát
2. Ha már puha, akkor vedd takarékra és kanalanként jól elkevergetve, adj hozzá annyi lisztet, hogy a cucc elváljon az edény falától. Itt fűszerezd (én sót és borsot használtam)
3. Hagyd kicsit melegedni de figyelj arra, hogy ne égjen le és ne csomósodjon!
4. Adjunk hozzá kb. 0,5 l tejet, szintén lassan, és szintén folyamatosan kevergetve.
5. Addig hagyjuk, hogy melegedjen amíg már nem lesz lisztes íze.
- Most ráöntjük a zöldségekre és a húsra a szószt, majd reszelünk rá sajtot, és rátesszük a paradicsomot!
- Menjen a sütőbe maxon amíg a sajt meg nem pirul! Nyami (。♥‿♥。)
Itadakimasu!~ ⊂((・▽・))⊃
Bai-bai! (‐^▽^‐)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.